Nimic nu e mai bun dacat un cheeseburger – proaspat si fierbinte, acoperit cu branza topita, perfect condimentat.
Mai jos va prezentam o reteta de cheesburger regandit, Burgerul Haven care este acoperit cu un amestec suprem de satisfacator de branza albastra cremoasa, ceapa murata, ardei rosu prajit si rucola proaspata!
Cititi mai departe pentru aceasta reteta gustoasa si sarbatoriti Ziua Nationala a Cheesburgerilor cu un burger speciala.
Timp de pregatire: 45 de minute
Portii: 6
Ingrediente:
- 2 kg de carne de vita tocata
- ulei vegetal sau ulei de canola, pentru ungerea chiftelelor
- 180 gr de branza albastra usoara
- 6 chifle de hamburger negre cu susan
- ceapa murata tocata
- rucola proaspata
- 2 ardei grasi rosii copti (curatati si taiati subtire)
Ingrediente pentru sos:
- 100 gr de maioneza
- 1-2 catei de usturoi pisat
- 1 lingurita otet de vin
- 1 lingurita suc de lamaie
- ½ lingurita coaja rasa de lime
- sare
- piper negru proaspat macinat
- piper cayanne
Mod de preparare:
Intr-un bol inox, amestecati maioneza cu usturoiul, otetul de vin, sucul de lamaie, coaja rasa de lime si condimentati cu sare, piper negru si piper cayenne.
Chiftelele clasice de burgeri nu trebuie deloc aromatizate. Daca totusi doriti sa ii dati un plus de aroma, folositi 1 lingurita de sos Worcester, un praf de piper si un catel de usturoi zdrobit la 500 gr de carne tocata. Sare in nici un caz nu trebuie adaugat, deoarece usuca carnea, datorita efectului sau de deshidratare. Presarati numai la sfarsit.
Incalziti o tigaie sau placa de grill din fonta. Din carnea tocata modelati 6 chiftele groase, egale, putin mai mari decat diametrul chiftelei deoarece in timpul prajirii vor scadea in dimensiune. Cu ajutorul presei de burgeri formati burgerii.
Ungeti cu a pensula chiftele de burgeri cu ulei si condimentati generos cu sare si piper negru. Prajiti burgerii la foc moderat pana cand sunt bine rumeniti pe fund, aproximativ 4 minute. Intoarceti burgerii si prajiti inca 2 minute. Important este sa-l prajiti la foc mediu spre mare, nu trebuie sa uscati chiftelele, dar nici sa fie crude. Niciodata nu apasati pe burgeri in timpul prajitului, de fiecare data cand apasati pe burgeri, pierdeti aroma si umezeala.
Deasupra fiecarui burger puneti niste branza albastra, acoperiti cu folie si lasati pe foc inca 2 minute, pana cand branza este usor topita si burgerii sunt mediu-tare.
Intindeti sosul preparat pe chiflele de burger. Asezati burgerii pe chifle si acoperiti cu ceapa murata, rucola si fasii de ardei copti. Inchideti burgerii si serviti imediat.
Dacă doriți să adăugați mai multă aromă și inspirație la căsuța de e-mail înregistrați-vă mai jos la newsletterul nostru! Veți primi cele mai delicioase rețete, inspirații, sfaturi practice, meniuri sezoniere și un cupon de 10% reducere!
|
Produse recomandate: