CINCI RETETE CU CAPSUNE
Căpşunile, fructele parfumate de sezon! Te invităm să profiți de această periodă și să facem împreună ceva delicios din căpșuni pentru fiecare membru al familiei. Ne-am gândit atât la copii, cât și la doamne și la domni care adoră deserturile. Printre rețetele noastre vei găsi gustări de căpșuni cu ciocolată, cocktail pe bază de căpșuni, prăjituri, respectiv și o spumă ușoară. Încearcă-le și bucură-te de fiecare moment de pregătire, în special de momentele în care le consumi.
Dacă doriți să adăugați mai multă aromă și inspirație la căsuța de e-mail înregistrați-vă mai jos la newsletterul nostru! Veți primi cele mai delicioase rețete, inspirații, sfaturi practice, meniuri sezoniere și un cupon de 10% reducere!
|
1.FRIGARUI DE CAPSUNI SI BANANE CU SOS DE CIOCOLATA
Ingrediente:
- capsuni
- banane
- bete de frigarui
- Pentru sos de ciocolata:
- 150 ml apa
- 100 gr unt
- 300 gr zahar
- 75 gr cacao
- un praf de sare
Mod de preparare:
Capsunile se spala, indepartam coditele si le lasam sa se scurga. Le taiem in bucati mai mari. Bananele le taiem in felii mai groase. Bucatile se aseaza pe betisoare alternand capsunile cu rondelele de banana.
Pregatim sosul de ciocolata: punem apa cu zaharul, sarea și untul intr-o cratita, cand untul s-a topit adaugam cacaua si amestecam energic. Fierbem la foc mic pentru 13-15 minute dupa care lasam la racit pentru 3-4 minute amestecand din cand in cand.
Betisoarele pregatite se aseaza pe o tava. Ciocolata se toarna intr-o punga (de genul celor groase, de congelator) si se taie foarte putin la un colt si ornam frigaruile. Se pun la frigider minim 30 de minute.
Sursa: www.chefnicolaietomescu.ro
2.STRAWBERRY DAIQUIRI
Ingrediente:
- 50 ml rom alb
- zeama de la 1/2 lamaie
- 60 ml apa minerala
- 6 capsuni
- o lingurita zahar brun
- cuburi de gheata
Mod de preparare:
Intr-un blender se paseaza capsunii.
Intr-un pahar de cocktail sau pahar long drink se pun cateva cuburi de gheata si se adauga celelalte ingrediente plus piureul de capsuni. Se amesteca si se serveste. Poate fi decorat cu o felie de limeta sau cu o capsuna.
Daca aveti un blender cu un motor puternic puteti sa maruntiti putin si gheata.
Daca nu doriti deloc gheata, puteti renunta la ea, bautura va fi perfecta si fara.
Sursa: www.corinaureche.ro
3.PRAJITURA CU CAPSUNI
Ingrediente:
- 200 gr capsuni
- 6 oua
- 100 gr zahar
- 1 plic zahar vanilat
- 120 gr faina
- 1 praf de sare
- coaja rasa de la o lamaie
Mod de preparare:
Capsunile se spala, indepartam coditele si le lasam sa se scurga. Le taiem felii si preasaram 1-2 linguri de zahar.
Albusurile se separa de galbenusuri. Galbenusurile se mixeaza cu restul de zahar pana se dizolva, iar compozitia capata o culoare deschisa.
Se adauga faina si amestecam usor cu o lingura, ca sa nu iasa aerul din aluat.
Albusurile se bat spuma tare cu sare.
Se incorporeaza albusurile in galbenusuri, amestecand usor. Compozitia formata se toarna intr-o tava (20×30) tapetata cu hartie de copt. Se intinde uniform pe toata suprafata si se niveleaza. Deasupra, pe toata suprafata prajiturii se adauga felii de capsuni, fara sa le adancim.
Se introduce tava la cuptor, la temperatura potrivita. Cand devine aurie – usor rumena se scoate din cuptor si se lasa sa se racesca complet.
Se pudreaza pe toata suprafata cu zahar pudra si se portioneaza.
Sursa: www.desertdecasa.ro
4.TARTA CU CAPSUNI SI MASCARPONE
Ingrediente:
- 600 gr capsuni
- 250 gr margarina
- 400 gr faina
- 4 linguri apa
- 4 linguri ulei
- 2 linguri otet
- 200 gr frisca lichida
- 250 gr mascarpone
- 1 lime
- esenta de vanilie
- 5 linguri zahar pudra
- sare
Mod de preparare:
Amesteca intr-un bol faina, margarina, uleiul, otetul si apa si adauga o jumatate de lingurita de sare. Framanta bine, apoi lasa aluatul la frigider jumatate de ora.
Intre timp, pregateste umplutura. Intr-un vas mai adanc, bate cu un mixer frisca pana cand se intareste, apoi adauga branza mascarpone si mai mixeaz-o putin. Adauga zeama de lime, vanilia si zaharul pudra si amesteca pana cand se omogenizeaza.
Aseaza aluatul intr-o tava rotunda si da-l la cuptor 10-15 minute, pana cand se coace si devine auriu. Apoi, pune umplutura si acopera intreaga suprafata cu jumatati de capsuni.
Lasa tarta la frigider pentru jumatate de ora, iar cand o vei pune pe masa vei avea un desert racoritor si foarte aromat.
Sursa: www.retete.acasa.ro
5.SPUMA DE CAPSUNI
Ingrediente:
- 1 kg capsuni
- 150 gr zahar
- 5 albusuri
Mod de preparare:
Fructele se spala si le lasa putin sa se scurga, dupa care adauga peste ele zaharul.
Pentru un kilogram de fructe se prepara o spuma din cinci albusuri care se bat foarte bine, pana cand se obtine o compozitie tare. Atat de tare, incat, daca intorci bolul, spuma nu trebuie sa curga.
Fructele peste care ati pus zaharul se zdrobesc, dupa preferinta, cu o furculita, varianta in care spuma va contine, la final, bucati mai mari de capsuni, sau cu blenderul, iar apoi se adauga albusul cu lingura, treptat, amestecand usor.
Spuma de capsuni se pune in pahare , se decoreaza cu felii de capsuni, se adauga deasupra un praf de zahar vanilat sau fulgi de ciocolata si se serveste fie pe loc, fie rece, dupa ce a stat o perioada la frigider.
Sursa: www.foodstory.stirileprotv.ro
Dacă doriți să adăugați mai multă aromă și inspirație la căsuța de e-mail înregistrați-vă mai jos la newsletterul nostru! Veți primi cele mai delicioase rețete, inspirații, sfaturi practice, meniuri sezoniere și un cupon de 10% reducere!
|