In cadrul campaniei noastre dedicata Sarbatorilor Pascale continuam sa-ti oferim produse care iti pot fi de ajutor in pregatirea bucatelor preferate, traditionale sau, de ce nu, ceva nou pe masa de sarbatoare. Verifica oferta promotionala vizitand site-ul nostru, profita de ocazie si achizitioneaza accesorii noi pentru bucataria ta.
Ingrediente:
- 1 kg de oase de miel cu carne (cap, coasta, oase de la sira spinarii, pulpa)
- 1-2 cepe uscate sau 1 legatura ceapa verde
- 1 morcov
- 1 ardei gras mic
- 100 g telina radacina sau pastranac
- 2 linguri de orez
- sare
- 200 g smantana
- 2 galbenusuri
- otet
- tarhon sau leustean
Mod de preparare:
Se pun la fiert oasele de miel, cu apa doar cat sa le acopere si 1 lingurita rasa de sare. Cand apa da in clocot, se mai lasa 5 minute sa fiarba, apoi se arunca apa. Se spala carnea si oala si se pune din nou la fiert. Se adauga apa cat sa fie carnea acoperita cam de 3-4 degete. In felul acesta, zeama va fi limpede, fara urme de spuma. Se pune capacul.
Dupa 30 de minute se adauga legumele curatate, spalate si taiete cubulete: ceapa, morcovul, ardeiul si telina. Se mai adauga apa cat sa fie totul acoperit cu 3-4 degete.
Carnea de miel este frageda, fierbe repede. Cand legumele sunt fierte, se adauga orezul spalat si se lasa sa fiarba.
Cand orezul este fiert, se completeaza cu apa, sa rezulte cam 4-4,5 l de ciorba. Se lasa sa dea totul in clocot.
Se adauga acum 2 linguri otet.
Se amesteca galbenusurile cu 1/2 lingurita de sare si smantana (folositi smantana grasa ca sa nu se taie). Se adauga cate putin din ciorba clocotita, amestecand intruna. Se toarna peste ciorba si se lasa focul mic. Cand ciorba da in clocot, se gusta si se mai adauga sare si otet daca mai este nevoie. Nu se lasa mult sa fiarba, doar cat sa dea un clocot la foc mic.
Se stinge focul, se taie si se adauga tarhon sau leustean.
(Sursa: Gina Bradea, www.pofta-buna.com)
Dacă doriți să adăugați mai multă aromă și inspirație la căsuța de e-mail înregistrați-vă mai jos la newsletterul nostru! Veți primi cele mai delicioase rețete, inspirații, sfaturi practice, meniuri sezoniere și un cupon de 10% reducere!
|
Produse recomandate: