Este sezonul castanelor și a ciupercilor, mai ales a hribilor de toamnă. Merită să combinați aceste două arome pentru a savura pe deplin atmosfera toamnei.
A venit toamna și au apărut și ciupercile după ploaie. Hribi cele mai gustoase și populare ciuperci după trufe (nu vă propunem să pregătiți o tocăniță de trufe, deoarece ați mânca prețul unei scutere, în plus are un gust mult prea intens). De aceea, această rețetă este făcut din hribi.
Timp de pregătire: 30 de minute
Porții: 4
Ingrediente:
- 350 gr de ciuperci hribi de pădure proaspeți
- 2 linguri ulei de floarea soarelui
- 200 gr castane prăjite și curățate
- 50 gr unt
- 4 linguri sos maro de vin roșu
- 1 legătură de pătrunjel
- sare
- piper măcinat
Mod de prepararare:
Această mâncare ușoară și specială incepeți prin curățarea ciupercilor, după care tăiați în felii de 5 mm grosime și condimentați cu sare și piper. Prăjiți pe ambele părți feliile de ciuperci într-o tigaie sau pe o placă grill din fontă cu ulei de măsline.
Topiți untul într-o altă tigaie teflonata și lăsați să se incingă puțin. În acest unt topit, încălziți castanele, apoi turnați sosul de vin roșu și fierbeți câteva minute.
Când serviți, asigurați-vă că farfuriile sunt calde. În mijlocul farfuriilor calde puneți castanele fierte în sos și așezați în jurul ei feliile de ciuperci prăjite.
La final, folosiți frunze de pătrunjel proaspăt pentru ornat și gust.
Dacă doriți să adăugați mai multă aromă și inspirație la căsuța de e-mail înregistrați-vă mai jos la newsletterul nostru! Veți primi cele mai delicioase rețete, inspirații, sfaturi practice, meniuri sezoniere și un cupon de 10% reducere!
|
Produse recomandate: