RETETE

2 RETETE DE PRAJITURI CU 6 FRUCTE DE SEZON

23.06.2020 19:08
Gastrotech
Gastrotech

 

2 prăjituri cu 6 feluri de fructe specifice sezonului estival! În sfârșit a început sezonul fructelor proaspete! Pe piețe sunt disponibile tot mai multe tipuri de fructe sănătoase și aromate. Profitați de ceea ce natura are de oferit și aduceți și în bucătărie momente aromate și delicioase. Mai mult, oferta noastră de rețete include 2 tipuri de prăjituri cu 6 feluri de fructe de sezon care sunt potrivite toată vara și toamna. Rețineți unde puteți găsi rețetele, faceți-le cu primul fruct de sezon și veți vedea că o să vă întoarceți din nou și din nou și când va sosi perioda de coacere a următoarei fruct le veți pregăti cu mare plăcere.

CLAFOUTIS CU FRUCTE DE SEZON

Îngrediente:

  • 500 gr fructe (în funcție de sezon: cireșe, vișine, coacăz roșu, caise, piersici, prune)
  • 250 ml lapte
  • 5 ml esență de rom
  • 1 plic zahăr vanilat
  • 1/2 lămâie
  • 180 gr făină
  • 3 ouă
  • 100 gr zahăr
  • 60 gr unt/ margarină
  • un praf de sare

 

Mod de preparare:

Spălați fructele sub jet de apă și apoi uscați excesul de apă pe un prosop de hârtie. Curățați (de semințe sau îndepărtați codițele) fructele, bucățile mai mari tăiați felii.

Cerneți făina într-un bol adânc, adăugați ouăle, zahărul, zahărul vanilat și un praf de sare. Se amestecă cu mixerul până la omogenizare.

Se adaugă laptele puțin câte puțin, apoi la sfârșit se adaugă 30 gr de unt/ margarină topit. Aromați cu esență de rom și sucul de la o jumătate de lămâie, apoi amestecați până aluatul este omogen, cremos.

Ungeți forma de tartă  cu unt/ margarină, distribuiți uniform fructele în formă, apoi turnați aluatul peste ele și puneți din loc în loc câteva bucăți mici de unt deasupra.

Coaceți în cuptor preîncălzit la cel puțin 220 ° C timp de 30 de minute. Se poate servi atât cald cât și rece.

 

Versiune:

În Europa de Vest, acest tip de plăcintă este cunoscut și sub denumirea de quiche și este la fel de popular ca pizza italiană.

Se poate face nu numai din fructe, ci și din carne tocată și legume, în acest caz, servită ca aperitiv cald.

 


 

PRĂJITURĂ PUFOASĂ EXTRA RAPIDĂ CU FRUCTE (măsurat cu cană)

 

Îngrediente:

  • 150 ml (1 cană) chefir
  • 200 gr (2 căni) zahăr
  • 310 gr (3 căni) făină
  • 1 plic zahăr vanilat
  • 1 plic praf de copt
  • 100 ml ulei
  • 4 ouă
  • 500 gr cireșe / vișine / coacăz roșu / caise / prune / piersici

 

Mod de preparare:

Cerneți făina într-un bol de mixare și adăugați praful de copt. Adăugați chefirul, uleiul, zahărul, zahărul vanilat și ouăle. Amestecați cu mixerul până când obțineți un amestec omogen.

Tapetați o tavă de copt de dimensiuni 30x20 cm cu hârtie de copt și turnați aluatul.

Dacă este făcută cu cireșe sau vișine se curăță de semințe, dacă faceți cu coacăză acesta se curăță de codițe, iar dacă este făcută cu caise, piersici sau prune acestea se curăță de semințe și se taie felii, se amestecă cu puțin zahăr, în funcție de dulceața fructelor folosite și apoi se adaugă uniform peste aluat.

Coaceți în cuptorul preîncălzit la 180 de grade timp de 30-35 de minute. Presărați deasupra zahăr pudră.

 


Dacă doriți să adăugați mai multă aromă și inspirație la căsuța de e-mail înregistrați-vă mai jos la newsletterul nostru! Veți primi cele mai delicioase rețete, inspirații, sfaturi practice, meniuri sezoniere și un cupon de 10% reducere!

 

Produse recomandate: 

plationline_ro