Cutite Carbon
Carbon
Bucatarii profesionisti prefera otelul carbon pentru o ascutime de neegalat. Mult mai dur si mai rezistent decat aliajele inoxidabile, otelul carbon pastreaza taisul mai mult timp si poate fi usor reascutit. Pentru a valorifica la maximum otelul carbon, lama este slefuita cu un bevel dublu extra-lat si un unghi de finisare de 15º pe fiecare parte. Aceasta slefuire complexa a lamei ofera o performanta asemanatoare unui brici, fara a sacrifica rezistenta. Pentru un plus de masura, s-a intarit varful, apoi s-a rotunjit spatele si marginea lamei pana cand nu au mai ramas colturi aspre. Suprafata lamelor din otel carbon este finisata cu o slefuire cu piatra ceramica pentru a imbunatati rezistenta la pete si a oferi o experienta de taiere mai lina. Fiecare forma a lamei este slefuita cu precizie, avand o geometrie unica pentru a spori utilizarea sa intentionata.
Messermeister a creat un design revolutionar, axat pe performanta, pentru a optimiza capacitatea extrema de taiere a lamelor din otel carbon. Pozitia inalta a manerului maximizeaza confortul printr-un bolster inclinat si suprafete de control integrate care ghideaza mana utilizatorului spre pozitia perfecta de prindere. Materialul frumos al manerului este realizat din aschii de lemn spaniol ultra-rezistent, stabilizate cu rasini naturale non-fenolice. Rasina naturala face manerele de sute de ori mai durabile decat lemnul brut, pastrand totusi aceeasi senzatie calda.