Știți de ce cuțitele japoneze sunt considerate cele mai bune instrumente culinare?
Cuțitele japoneze, cunoscute pentru ascuțimea uimitoare sunt foarte apreciate de bucătari pasionați din intreaga lume, deoarece cu cuțitul curespunzător munca devine mai eficientă și plăcută.
Aflați mai multe despre diferitele tipuri de cuțite utilizate în bucătăria japoneză ca să puteți alege cel perfect pentru dvs.!
În orice bucătărie în care gătitul este o prioritate, aceste cuțite profesionale sunt esențiale.
Descoperiți seturile și cuțitele individuale care vă completează colecția. Cu un set solid bine ales, puteți prepara mese interesante și delicioase rapid și ușor.
Cuțitele japoneze diferă de cele din occident. În timp ce cuțitele europene pe care le dețineți deja sunt solide și durabile, cuțitele japoneze vă oferă o piesă ușoară cu putere de tăiere rafinată care faciliteză posibilitatea să experimentați în bucătărie sau să vă perfecționați.
Cuțitele japoneze cum sunt cuțitele Shun KAI sunt de regulă ascuțite la aproximativ 15 grade sau chiar mai puțin. Această asigură o experiență incredibilă atunci când le utilizați. Tăierile sunt fluide și exacte.
Pe de altă parte, cuțitele din occident sunt de regulă ascuțite la aproximativ 30 grade. Chiar și acest unghi este foarte ascuțit și asigură o tăiere fermă, deci vă puteți imagina diferența între cuțitul occidental și cuțitul japonez.
Shun a primit numele de la conceptul japonez al maturității perfecte. În limba noastră, nu există un cuvânt, care traduce exact, înseamnă shun, însă numele sugerează ca la shun meșteșugarii valorifică precizia și durabilitatea.
Descoperiți diferitele variante de cuţite de bucătărie:
Cuțitul bucătarului este un necesar atunci când pregătiți masa de fiecare zi. Dacă doriți să cumpărați cuțite utile, opțiunea japoneză este santoku.
Impresionați familia și oaspeții cu felii ultra subțiri. Aceste cuțite sunt realizate pentru a taia fin cât foaia de hărtie.
Serviți un pește proaspăt grozav pregătit cu ajutorul unui cuțit de filetat. Cuțitul de fileta Shun prezintă un unghi dramatic care se curbează deasupra spatelui lamei pentru a elimina carnea netedă, uleioasă de pe oase într-un mod relevant și facil.
Oferiți o nouă imagine meselor favorite. Dacă vă plac salatele, încercați un nakiri cu tăierea exactă și uniformă pentru roșii sau legume fără a le zdrobi sau distruge acestea.
Zdrobiți nuci sau seminte cu partea laterală a lamei folosind un satar japonez.
Tipuri de lame japoneze:
|
|
|
Santoku
|
|
Nakiri
|
Cuțitul japonez cu trei avantaje. Santoku este forma tradițională japoneză pentru un cuțit universal, similar cu cuțitul bucătarului european. Numele „trei avantaje” vine din cele trei posibile tipuri de folosire: tăierea peștelui, a cărnii și a legumelor.
|
|
Nakiri este cuțitul tradițional japonez pentru legume. Forma lamei Nakiri este in principal pentru tăierea tuturor tipurilor de legume. În ciuda formei sale, asamănător cu un satar, acest cuțit nu trebuie utilizat pentru taierea oaselor.
|
|
|
|
Yanagiba
|
|
Deba
|
Cuțitul Yanagiba este folosit în mod tradițional în Japonia ca și cuțit de feliat. Datorită lamei subțire și lungă acest cuțit este potrivit pentru filetat și transat pește, foarte des folosit la preparate tipice japoneze cum ar fi Sushi și Sashimi. Lungimea și forma lamei permit o mișcare lungă și continuă de tăiere, astfel garantează o tăiere precisă și curată.
|
|
Deba este “lama de tăiere” între cuțitele japoneze. Este folosit în mod tradițional în Japonia ca satar. Acest cuțit stabil și greu are o lamă puternică, lată, cu o singură muchie de tăiere. Partea frontală a lamei este utilizată în principal la felierea peștelui. Partea din spate a lamei este mai puternică și este utilizată, pentru dezosare. Este mai greu și mai masiv decât celălalte cuțite japoneze.
|
Îngrijiți curespunzător cuțitele japoneze!
Oricare dintre cuțite ați ales, un set intreg sau doar una individuală, satar japonez, sau cuțitul bucătarului, îndată ce aveți aceste cuțite acasă, vă vor servii ani de zile, sau o viață, dacă sunt îngrijite corespunzator.
- Spălați-le și uscați-le bine după fiecare utilizare.
- Pentru a reda ascuțimea cuțitului, folosiți tot timpul o piatră japonează de ascuțit înmuiat în apă.
- Depozitați în blocuri de cuțite sau pe o bară magnetică. În sertar, stocați doar cu protectie de lama, altfel se va ciobi.
Dacă îngrijiți și depozitați corespunzator, o să vă bucurați de aceste cuțite minunate pentru mult timp.
Iată câteva sfaturi în alegerea cuțitului japonez potrivit:
- Mâner: este comfortabil când țineti mânerul în mână? Acesta nu trebuie să fie nici prea groasă, dar nici prea subțire, încât să se piardă în mână.
- Greutate: dacă lucrați cu un cuțit greu timp de 10-15 minute, mâinile vor obosi. Se recomandă să alegeți un cuțit cu greutate potrivită pentru dvs.
- Lungime: lungimea lamei să nu fie nici prea scurtă nici prea lungă. Persoanele cu mâini mai mici ar trebui să folosească o lamă mai scurtă.
- Calitate: În general lamele mai ieftine sunt de o calitate mai slabă, În timp ce cuțitele valoroase fabricate în Japonia sunt forjate manual și au o calitate excepțională.
- Și nu în ultimul rând, să vă gândiți, la ce vreți să folosiți cuțitul japonez? Pentru tocare, feliere, dezosare? Ce preparați mai des, carne sau pește, legume sau fructe?
Nu trebuie să fiți un bucătar japonez pentru a va bucura de senzația de tăiere fină și rafinată a ingredientelor la prepararea mâncării perfectă.
Dacă doriți să adăugați mai multă aromă și inspirație la căsuța de e-mail înregistrați-vă mai jos la newsletterul nostru! Veți primi cele mai delicioase rețete, inspirații, sfaturi practice, meniuri sezoniere și un cupon de 10% reducere!
|
Produse recomandate: