SFATURI PRACTICE PENTRU BUCATARIE

CE ESTE UN FRENCH PRESS ȘI CUM SE UTILIZEAZĂ

13.01.2022 13:57
Gastrotech
Gastrotech

 

Pentru cei care preferă cafeaua plină și gustoasă, French Press, este metoda potrivită de preparare a cafelei. Infuzorul de cafea sau presa franceză, așa cum se spune la noi, nu funcționează cu apă clocotită, astfel gustul amar al boabelor de cafea arse poate fi evitat.

Presa franceză este foarte ușor de utilizat, nu necesită energie sau hârtie de filtru și poate fi curățată rapid. Deoarece filtrul din presa franceză, spre deosebire de hârtia de filtru, nu filtrează uleiurile de cafea, se păstrează întregul gust al cafelei preparate în acest fel.

Ce aveți nevoie pentru a face cafea cu presa franceză?

  • apa fierbinte
  • cafea măcinată (dacă doriți o experiență de gust intens, folosiți cafeaua proaspăt măcinată)
  • infuzorul de cafea French Press

Pasul 1: Încălziți infuzorul French Press

Carafa trebuie încălzită înainte de a începe prepararea cafelei. Turnați puțină apă fierbinte în vas și lăsați până când simțiți cu mâna că pereții s-au încălzit.
Acest pas este necesar pentru a menține temperatura cafelei uniformă, iar astfel cafeaua rămâne caldă mai mult timp!

Pasul 2: Cântăriți și măcinați cantitatea potrivită de cafea!

Cantitatea cafelei depinde de 2 lucruri:

  • cât de mare este presa franceză
  • cât de tare vreți să faceți cafea

Ideal este ca, boabele de cafea să fie măcinate grosier, și nu fin – așa cum trebuie în cazul cafelei preparate la ibric sau a celei pentru espresso. Dacă folosiți cafea măcinată prea mărunt, cafeaua va ieși amară, iar dacă este prea grosieră, aromele nu vor ieși.

Pasul 3: Cântăriți cantitatea potrivită de apă și încălziți!

Tabelul de mai jos vă ajută la cantitatea potrivită pentru prepararea cafelei:

Mărimea presei franceză Puterea cafelei Cantitatea cafea
Apa necesară
4 ceașcă slabă 5 linguri 500 ml
medium 7 linguri
tare 10 linguri

 

Fiecare cafea este diferită. Tabelul de mai sus este doar informativ, trebuie să experimentați după propriul gust și după tipul de cafea, să vedeți cum va ieși cel mai bine cafeaua dorită!

Este important să încălziți apa la temperatura potrivită. Temperatura optimă pentru prepararea cafelei French Press este între 90,5 și 96 de grade. Deci, în niciun caz, să nu folosiți apă clocotită! Dacă nu aveți termometru, lăsați apa să stea în ibric timp de aproximativ 2 minute după fierbere.

 

Pasul 4: Puneți cafeaua măcinată în presa franceză!

Cafeaua măcinată se pune în vasul preîncălzit și apoi turnați apa fierbinte peste, toată deodată și amestecați bine cafeaua cu o lingură.

 

Pasul 5: Puneți capacul presei și așteptați 4 minute.

După ce capacul presei este pus la loc, aburul nu poate ieși, astfel că temperatura potrivită este menținută. Așteptați 3-4 minute fără să împingeți presa!

 

Pasul 6: Apăsați pistonul!

După ce timpul a trecut, apăsați încet pistonul în jos. Asigurați-vă că îl apăsați până la capăt, altfel cafeaua va continua să se infuzeze.

Dacă rezistența este prea mare în timpul compresiei, dimensiunea particulelor este prea fină. Dacă rezistența este prea mică, ați folosit cafea prea grosieră.

 

Pasul 7: Decanteți cafeaua!

Transferați cafeaua finită într-o cafetieră, deoarece se strică gustul cafelei dacă cafeaua continuă să se înmoaie.

Acordați timp întotdeauna pentru a savura cafeaua pe deplin!

 

Dacă doriți să adăugați mai multă aromă și inspirație la căsuța de e-mail înregistrați-vă mai jos la newsletterul nostru! Veți primi cele mai delicioase rețete, inspirații, sfaturi practice, meniuri sezoniere și un cupon de 10% reducere!

Produse recomandate: 

plationline_ro