Măsurare băuturi
Măsurarea băuturii este esențial atât la servirea băuturii la un bar cât și la preparare unui cocktail. Există pe piață o mulțime de tipuri de pahare gradate și măsură bar, mai moderne, clasice, în stil art deco și japoneze, dar este important de știut că firmele sunt obligate să folosească pahare de măsurare pentru băuturi omologate și certificate.
Datorită gamei largi de tipuri de pe piață, fiecare proprietar de restaurant, bar tender, mixer, barman și, bineînțeles, fiecare persoană poate găsi acum cele mai potrivite dispozitive de măsurare a băuturilor: pahar sticlă gradat, dispensar băuturii sau măsură bar/jigger în funcție de băutură.
Jiggers
Sunt un dispozitiv de măsurare de bază în formă de clepsidră din oțel inoxidabil. Acestea sunt ieftine și ușor de găsit în majoritatea magazinelor de articole de uz casnic sau online. În mod obișnuit, cupa mai mare măsoară exact un jigger și Cupa mai mică măsoară în mod normal o jumătate de jigger. Fiți atenți - există o serie de alte dimensiuni și ar trebui să știți în ce unități lucrați.
Pahare gradate
Când un mixer sau barman profesionist într-un bar de mare capacitate trebuie să lucreze rapid ca un fulger, folosește un jigger, dar acasă sau locuri, unde nu trebuie grăbit, un pahar gradat este o soluție sigură și mai ușoară.