Clătitele sunt de neînvins pentru copii și pot fi făcute în nenumărate moduri. Dacă sunteți în căutarea celei mai simple, dar și mai sănătoase rețete posibile, încercați această rețetă de fulgi de ovăz cu banane. Este unul dintre cele mai ușoare și mai delicioase preparate la micul dejun sau ca și desert. Datorită dulceții esențiale ale bananei, aceasta nu mai are nevoie deloc de zahăr.
În aluat se adaugă puțin praf de copt, ceea ce face ca rezultatul să fie aerisit, ușor și pufos, nu dens sau greu din cauza bananelor. Este important să folosiți banane coapte, cât mai moi, și nu contează dacă sunt maro, pentru că nu au cum să aibă o viață ulterioară mai bună.
Ingrediente:
- 2 banane coapte
- 130 g lapte de migdale
- 2 ouă
- 130 dkg fulgi de ovăz
- 2 linguriță praf de copt
- 1 vârf de cuțit de sare
- 1 linguriță extract de vanilie
- ulei/unt pentru prăjit
Mod de preparare:
Într-o farfurie striviți bine cu furculița bananele curățate de coajă. Bateți ouăle într-un castron, iar într-un alt bol, amestecați cu grijă făina cu praful de copt, sarea și extractul de vanilie.
Adăugați ouăle bătute la bananele pasate, apoi adăugați amestecul de făină și amestecați până la omogenizare. Ungeți o tigaie pentru clătite cu puțin unt sau ulei și se coace amestecul în clătite mici, una după alta, la foc mediu.
Serviți clătitele cu felii de banane, miere sau sirop de artar, iaurt, cremă de ciocolată, arahide sau nuci, etc.
Dacă doriți să adăugați mai multă aromă și inspirație la căsuța de e-mail înregistrați-vă mai jos la newsletterul nostru! Veți primi cele mai delicioase rețete, inspirații, sfaturi practice, meniuri sezoniere și un cupon de 10% reducere! |
Produse recomandate: