PAINE DE SECARA IN VAS DE LUT
Sa incercam ceva nou! Stim cu totii ce delicioase sunt sarmalele pregatite in vasul roman, dar haideti sa gustam si painea de casa facuta in acest vas de lut. Poti alege din modelele oferite de noi: oval sau rotund, mai mare sau mai mic, acum toate la pret promotional. Cumpara-l cu incredere, incearca-l si surprinde-ti familia cu o paine crocanta la exterior si pufoasa la interior.
Ingrediente:
- 250 ml apa
- 1 lingurita zahar
- 1 plic de drojdie uscata
- 200 gr faina alba
- 210 gr faina de secara (faina intergrala)
- 1 lingurita sare
- 2 linguri ulei de masline
Mod de preparare:
Incalzim apa cat sa fie calduta amestecam cu zaharul si presaram cu drojdia. Lasam sa dospeasca aprox. 5 minute.
Intr-un castron amestecam cele doua tipuri de faina si sarea apoi turnam amestecul obtinut din apa cu drojdia si adaugam 1 lingura de ulei. Framantam pana cand aluatul de desprinde de peretele castronului. Mutam aluatul pe un blat presarat cu faina si incepem sa framantam.
Se framanta pana cand aluatul este deja neted si flexibil, poate dura aprox. 15 minute. Il punem intr-un bol uns cu ulei lasam sa creasca cel putin 1 ora.
Inmuiati in apa vasul roman.
Cand isi dubleaza volumul iarasi il framantam si il punem in vasul de lut bine uns cu ulei pentru alte 35-40 minute. Cand a crescut, acoperim vasul si introducem in cuptorul rece. Se coace timp de 45 de minute la 220 grade. Apoi scoatem capacul si il mai prajim cateva minute, pana prinde o culoare frumoasa.
Scoatem din vas si lasam la racit.
Produse recomandate:
Pentru mai multe retete dati click aici >>
Dacă doriți să adăugați mai multă aromă și inspirație la căsuța de e-mail înregistrați-vă mai jos la newsletterul nostru! Veți primi cele mai delicioase rețete, inspirații, sfaturi practice, meniuri sezoniere și un cupon de 10% reducere!
|