RETETE

PRAJITURA RAPIDA CU PRUNE

23.10.2020 15:45
Gastrotech
Gastrotech

PRAJITURA CU PRUNE

Vă invităm să încercați rețeta preferată de noi și vă dorim momente pline de bucurie și de arome.

Îngrediente:
• 4 bucăți ou
• 250 g zahăr
• 100 ml ulei de floarea-soarelui
• 100 ml lapte
• 250 g făină
• 1/2 plic praf de copt
• 1/2kg pe prune

Mod de preparare:

Întâi tăiem prunele în două și îndepărtăm sâmburii. După ce am terminat această treabă ne apucăm sa preparăm blatul (pornim între timp cuptorul să fie bine încălzit ).

Într-un bol gălbenușurile de la cele 4 ouă le spumăm cu 250 g zahăr după care adăugăm pe rând cei 100 ml ulei și 100 ml lapte continuând mixarea.

La cei 250 g făină adăugăm 1/2 plic praf de copt și împreună se adaugă la compoziția de gălbenuș mixând în continuare.

Albușurile le batem spumă cu 1 praf de sare după care o adăugăm la compoziția de gălbenuș. Amestecăm ușor până se omogenizează, apoi compoziția rezultată o turnăm în tava tapetată cu hârtie de copt.

Așezăm peste compoziție prunele tăiate pe jumate una lângă alta, cât mai strâns, după care dăm tava la cuptor.

Lăsăm inițial la foc mare timp de 5 minute până începe blatul să se ridice, apoi reducem focul la minim și lăsăm să se coacă (e copt în momentul în care la proba cu scobitoarea nu se mai lipește aluat pe ea).

După ce a copt o scoatem, o lăsăm la răcit și o pudrăm cu zahăr praf sau o lăsăm așa. Se va tăia în cuburi mai măricele și se poate servi.

Sursa: www.ele.ro

plationline_ro