Condiții de cumpărare
Clauzele Contractuale Generale (în cele ce urmează: CCG) conţin drepturile şi obligaţiile Societăţii Gastrotech Srl (în cele ce urmează: Furnizor) şi ale Clientului (în cele ce urmează: Client) utilizator al serviciului comercial electronic oferit de către Furnizor prin pagina www.gastrotech.ro. (În cele ce urmează Furnizor şi Client împreună: Părţile). CCG se referă la fiecare act juridic şi serviciu, care are loc prin pagina web www.gastrotech.ro, indiferent că îndeplinirea acestuia se realizează din România sau din străinătate, prin Furnizor sau de către colaboratorul acestuia.
DATELE FURNIZORULUI:
- Denumire: SC GASTROTECH SRL
- Sediu și adresă poștală: 540019 TIRGU MURES, MURES, STR.BODOR PETER NR.24/4
- Serviciul clienți: informații detaliate la punctul 1.7
- Telefon: +40 265 306 208
- Fax: +40 265 306 209
- Email: shop@gastrotech.ro
- Cod fiscal: RO15020650
1. INFORMAŢII GENERALE, ÎNCHEIEREA CONTRACTULUI ÎNTRE PĂRŢI
Efectele juridice ale CCG se extind la toate serviciile comerciale electronice furnizate pe teritoriul României, care au loc prin intermediul magazinului online (în cele ce urmează: magazin Online gastrotech.ro), care se află pe pagina web www.gastrotech.ro (în cele ce urmează: Pagina web). Mai mult, efectele juridice ale CCG se extind la toate acele tranzacţii comerciale de pe teritoriul României, care sunt încheiate între Părţile stabilite în prezentul contract. Cumpărăturile efectuate în magazinul Online gastrotech.ro sunt reglementate de Legea nr. 108 din 2001 („Legea com. electr.”) privind anumite aspecte ale serviciilor comerciale electronice şi serviciile societăţii informaţionale.
Cumpărăturile în magazinul Online gastrotech.ro sunt posibile prin comandă trimisă în format electronic, în modul stabilit prin prezentul CCG.
O parte semnificativă din serviciile furnizate de către magazinul Online gastrotech.ro sunt accesibile pentru toţi utilizatorii, chiar şi fără înregistrare. Unele servicii sunt condiţionate de înregistrare (logare), la care, conform celor precizate în CCG, oricine este îndreptăţit.
După depunerea comenzii, contractul, până la momentul îndeplinirii lui, poate fi modificat sau anulat în mod liber şi fără consecinţe. Acest lucru se poate efectua prin telefon sau prin scrisoare electronică. Contractul în limba română care ia fiinţă între Părţi prin cumpărarea produsului, se clasifică drept contract în formă scrisă, Furnizorul îl înregistrează şi îl păstrează timp de 5 ani de la încheiere.
Contractul este în limba română.
- Denumire: SC GASTROTECH SRL
- Sediu și adresă poștală: 540019 TIRGU MURES, MURES, STR.BODOR PETER NR.24/4
- Serviciul clienți: informații detaliate la punctul 1.7
- Telefon: +40 265 306 208
- Fax: +40 265 306 209
- Email: shop@gastrotech.ro
- Cod fiscal: RO15020650
2.1. Înregistrarea, poate să aibă loc prin completarea formularului de înregistrare din meniul Autentificare>Cont nou de pe pagina principală (pagina de pornire). Clientul, prin înregistrarea pe Pagina web, declară că a luat la cunoştinţă şi acceptă declaraţia de protecţie a datelor, publicată în CCG şi pe Pagina web şi îşi exprimă acordul la gestionarea datelor cuprinse în Declaraţia de protecţie a datelor.
2.2. Furnizorului nu îi revine nici o responsabilitate pentru unele întârzieri de transport (furnizări de produse) sau pentru alte probleme ori erori cauzate de furnizarea eronată sau inexactă a datelor de către Client. Furnizorului nu îi revine nici-o responsabilitate pentru prejudiciile care rezultă din pierderea (uitarea) parolei sau dacă din cauze neimputabile Furnizorului aceasta devine disponibilă unor persoane neautorizate. Furnizorul tratează fiecare înregistrare ca o persoană juridică de sine stătătoare. Schimbarea datelor introduse anterior este posibilă după autentificare, prin accesarea linkului Setări personale la meniul Modificarea datelor personale, ceea ce poate viza și datele legate de comenzile active. Furnizorului nu îi revine nici o responsabilitate pentru prejudiciile sau erorile rezultate din modificarea datelor înregistrate de către Client.
2.3 Clientul este definit ca fiind orice persoana fizica sai juruduca rezidenta in Romania.
2.4 Codul consumului, adoptat prin Legea nr. 296 si modificat prin Legea nr. 363/2007 privind combaterea practicilor incorecte ale comerciantilor în relatia cu consumatorii si armonizarea reglementarilor cu legislatia europeana privind protectia consumatorilor descrie consumatorul ca fiind "orice persoana fizica sau grup de persoane fizice constituite în asociatii, care actioneaza în scopuri din afara activitatii sale comerciale, industriale sau de productie, artizanale ori liberale".
3.1. Caracteristicile şi specificaţiile referitoare la produsele ce urmează a fi cumpărate se găsesc pe pagina produselor respective. Se califică realizare de natură contractuală in cazul Furnizorului, dacă produsul deţine caracteristici mai favorabile decât informaţiile furnizate pe pagina de web sau în instrucţiunile de utilizare. În cazul în care înainte de achiziţionare apar întrebări legate de produs, serviciul nostru de relaţii cu clienții vă stă cu plăcere la dispoziţie. În măsura în care aveţi nevoie de mai multe informaţii legate de caracteristicile, proprietăţile de bază, utilizarea, uzabilitatea produsului decât cele publicate pe pagina web, vă rugăm să vă adresaţi serviciului de relaţii cu clienţii.
3.2. Preţul de cumpărare este întotdeauna suma afişată lângă produs, care, dacă nu este separat evidenţiat, conține taxa pe valoare adăugată. Preţul de cumpărare a produselor nu conține cheltuielile de transport.
3.3. Furnizorul îşi rezervă dreptul de a modifica preţurile produselor ce pot fi comandate de pe Pagina web, iar modificarea intră în vigoare odată cu afişarea pe Pagina web. Modificarea nu influenţează negativ preţul de cumpărare în cazul produselor deja comandate.
3.4. În măsura în care, în pofida atenţiei manifestate de Furnizor, pe platforma Magazinului Online apare un preţ greşit, în special în cazul unei erori vădite, de ex. în cazul preţurilor semnificativ diferite faţă de preţul general acceptat sau estimat sau în cazul preţurilor de “0“ RON sau “1“ RON afişate din cauza unor erori de sistem, Furnizorul nu este obligat să livreze produsul la preţul afişat eronat, ci poate să ofere livrarea la preţul corect, iar cunoscând acest lucru Clientul poate să renunţe la achiziţionare.
3.5. Furnizorul acceptă comanda prin intermediul paginii web doar de la Clientul înregistrat şi numai dacă acesta completează toate rubricile necesare comenzii. (Dacă Clientul completează greşit sau incomplet vreo rubrică, va primi un mesaj de eroare de la Furnizor.) Furnizorului nu-i revine nicio responsabilitate pentru întârzierile, problemele și erorile rezultate ca urmare a introducerii de date greşite şi/sau incomplete de către Client.
3.6. Trimiterea unei comenzi prin magazinul Online gastrotech.ro este posibilă după autentificarea care urmează procesul de înregistrare și prin utilizarea coşului, Clientul poate pune produsele selectate în coş prin utilizarea link-ului „Adauga În coş” de pe pagina de prezentare a datelor/informaţiilor detaliate ale produsului ce apar după accesarea unui produs. Modificarea conţinutului coşului este posibilă prin accesarea linkului Coş, unde se poate preciza cantitatea dorită din fiecare produs, respectiv conţinutul Coşului poate fi și şters. În situația în care Clientul a finalizat introducerea produselor în Coş, poate să verifice, înainte de trimiterea comenzii, pe pagina „Casă” care apare după accesarea link-ului Casă, datele comenzii, poate să modifice adresa de facturare şi de furnizare, poate să aleagă modul de plată şi de livrare, precum poate să adauge menţiuni la comanda depusă. De pe pagina „Casă”, după accesarea link-ului Înapoi, Clientul poate din nou să modifice conţinutul coşului sau alte date în funcţie de nevoile sale. Confirmarea comenzii are loc după accesarea link-ului Trimite comanda ce se găseşte pe pagina Casă.
4.1. Clientul are posibilitatea să remedieze erorile privind introducerea datelor în oricare etapă a procesului de comandare a unui produs, până la trimiterea comenzii către Furnizor, în magazinul online, (de ex. ștergerea unui produs din Coș prin click pe textul Ștergere).
5.1. După sosirea ofertei de cumpărare (comenzii) din partea Clientului, Furnizorul îi trimite acestuia o confirmare, în mod automat, prin intermediul unui e-mail, în termen de 48 de ore, care conține datele introduse de Client în momentul cumpărării produsului sau pe parcursul înregistrării (de ex. Informații legate de facturare și livrare) informațiile de identificare a comenzii, data plasării acesteia, lista elementelor aferente produsului comandat, cantitatea, prețul produsului, cheltuielile de transport și prețul total final. Prin acest e-mail de confirmare Clientul este doar informat în legătură cu faptul că Furnizorul a primit comanda.
5.2. Clientul nu intră sub incidența prevederilor legate de obligativitate de ofertare, în cazul în care nu primește în termen de 48 de ore e-mailul de acceptare din partea Furnizorului.
5.3. În cazul în care Clientul a trimis deja comanda către Furnizor și constată erori în ceea ce privește e-mailul de confirmare trebuie să semnaleze acest lucru în termen de 1 zi Furnizorului, dar poate semnala eroarea și în momentul în care Furnizorul ia legătura cu el telefonic, în interesul evitării îndeplinirii unor comenzi nedorite.
5.4. Comanda reprezintă o încheiere de contract pe cale electronică, conform prevederilor legii. Contractul intră sub incidența hotărârii de guvern privind reglementările detaliate referitoare la contractele dintre consumator și întreprindere și este în conformitate cu directivele 2011/83/EU ale Parlamentului și Consiliului European privind drepturile consumatorilor.
6.1. Furnizorul livrează produsele la domiciliu gratuit cu mijloace de transport proprii sau prin apelare la o firmă de curierat, în cazul în care valoarea brută a comenzii ajunge la valoarea afișată pe pagina web pentru asigurarea gratuită a transportului. În cazul unor comenzi care nu ajung la valoarea necesară pentru asigurarea transportului gratuit, cheltuielile de transport sunt suportate de către Client astfel încât costurile respective vor fi specificate pe factură. Clientul se poate informa în legătură cu tarifele de transport accesând linkul https://www.gastrotech.ro/shop_contact.php?tab=shipping. În cazul în care se primesc de la un Client mai multe comenzi în aceeași zi, acestea vor fi luate în considerare separat, iar transportul gratuit va fi asigurat doar pentru produsele care depășesc suma stabilită pentru acest lucru. În situația în care Clientul semnalează în momentul plasării celei de a doua comenzi, iar Furnizorul confirmă că mai există posibilitatea, comenzile pot fi cumulate, însă acest lucru nu este posibil în cazul produselor pentru care au fost deja demarate procedurile de livrare. Furnizorul își rezervă dreptul de a modifica tarifele de transport în cazul în care noile tarife intră în vigoare în momentul publicării pe pagina web. Modificările nu influențează prețurile de achiziționare a produselor deja comandate.
6.2. După confirmarea posibilității de îndeplinire a comenzii, Furnizorul asigură Clientului oportunitatea de a selecta perioada de livrare, care însă nu reprezintă o dată și oră concretă, ci un interval apropiat. Furnizorul nu are posibilitatea de a asigura livrarea la o oră stabilită concret. În meniul Servicii ale Paginii web, termenele de livrare comunicate sub link-ul Livrare la domiciliu sunt de natură exclusiv informativă, termenul efectiv de livrare apare de fiecare dată în mesajul de confirmare a comenzii.
6.3. Serviciile anunțate pe pagina web sunt îndeplinite de Furnizor în locația specificată în mesajul de confirmare.
6.4. Clientul se poate informa în legătură cu modalitățile de plată asigurate de Furnizor, respectiv în legătură cu posibilitățile de preluare luând legătura cu Serviciul Clienţi.
6.5. Informaţii suplimentare despre modalităţile de plată pot fi vizualizate pe pagina.
6.6. Se poate efectua plata online cu cardul personal sau al firmei dumneavoastra, in conditii de siguranta deplina. Cardurile acceptate la plata sunt cele emise sub siglele VISA (Classic si Electron) si MASTERCARD (inclusiv Maestro, daca au cod CVV2/CVC2). Nu este perceput niciun comision suplimentar pentru tranzactii. Procesarea datelor de card se face in mod exclusiv pe serverele PlatiOnline. Siguranta informatiilor dvs. este garantata de faptul ca PlatiOnline nu stocheaza datele confidentiale ale cardului dvs, ci le trimite criptat pe o conexiune securizata catre banca procesatoare. In acest fel informatiile dvs. sunt in siguranta.
Indiferent de valuta pe care o aveti in cont, tranzactiile se fac in lei, la cursul de schimb al bancii dumneavoastra.
Pentru plata cu cardul, tranzactia va aparea pe extrasul de cont cu numele GASTROTECH.
6.7. Factura: Pentru confirmarea platii clientului de catre furnizorul de servicii, acesta va emite, după trimiterea comenzii, o factura electronica pe adresa email specificata de client. Acceptarea Termenilor si Conditiilor reprezinta acordul primirii facturii electronice. Dupa acceptarea Termenilor si Conditiilor, clientul isi da acordul ca furnizorul sa-i emita factura electronica.
In conformitate cu cele de mai sus, prin plasarea comenzii, modificarea comenzii si prin acceptarea prezentului Termenilor si conditiilor, clientul isi da acordul explicit pentru primirea facturii electronice emise de furnizor, in conformitate cu reglementarile in vigoare, respectiv pentru descarcarea acesteia din meniul Facturi din pagina persoanala sau din email-ul trimis de furnizor in acest sens pana la termenul stabilit pentru acest lucru. Factura electronica este disponibila pe pagina Personala a clientului cel putin pana la o data definita, conform legilor speciale (privind TVA si Contabilitatea).
6.8. Factura electronica emisa pe cale electronica de Furnizor reprezinta document contabil, care este corespunzator in intregime pentru identificarea fiscala, conform reglementarilor privind Contabilitatea si TVA. Facturile emise pe cale electronica pe baza reglementarilor in vigoare, trebuie pastrate in format electronic. Factura originala electronica, ca document contabil emis pe cale electronica, confirma in mod autentic existenta drepturilor si obligatiilor privind plata taxelor.
In baza acestora, Clientul care plaseaza comanda pe cale electronica si doreste sa preia produsul prin livrare (punct de preluare, transport la domiciliu) va primii in toate cazurile factura electronica, conform celor de mai sus.
Prevederile de la acest punct se referă exclusiv la persoanele fizice, care achiziționează, comandă, primesc, folosesc, iau în primire marfă în afara sferei profesionale, ocupaționale sau comerciale, respectiv sunt destinatarii comunicării comerciale, ofertei referitoare la marfă (mai departe Consumatori). Consumatorul sau o persoană desemnată de acesta are dreptul să renunțe fără a specifica motivul, în cazul unui contract de predare-primire, la produs sau la unul dintre produse în cazul mai multor produse, în termen de paisprezece (14) zile de la primirea coletului. Daca comanda a fost livrata in mai multe parti, perioada de returnare se calculeaza de la data ultimului pachet livrat. Consumatorul își poate exercita dreptul de renunțare și în perioada cuprinsă între ziua încheierii contractului și cea a preluării produsului.
Consumatorul nu are dreptul de renunțare:
-în cazul preluării unor produse sigilate, dacă consumatorul a desfăcut pachetul după predare
-în cazul unor produse care nu sunt prefabricate, care au fost confecționate la comanda sau solicitarea Clientului sau a unor produse care au fost personalizate în mod evident;
-furnizarea de bunuri sigilate care nu pot fi returnate din motive de protecţie a sănătăţii sau din motive de igienă şi care au fost desigilate de Cumpărător.
7.1. EXERCITAREA DREPTULUI DE RENUNȚARE ȘI ETAPE
7.1.1. În cazul în care Consumatorul dorește să își exercite dreptul de renunțare, este obligat să trimită Furnizorului declarația explicită în acest sens (de ex. prin poștă, fax sau pe cale electronică) prin folosirea contactelor precizate în CCG, la punctul 1. Consumatorul își poate exercita dreptul de renunțare în cazul în care trimite Furnizorului declarația în termenul precizat mai sus.
7.1.2. Consumatorul are responsabilitatea să se asigure că și-a exercitat dreptul de renunțare în conformitate cu prevederile stabilite la punctul 7.
7.1.3. În ambele cazuri Furnizorul va confirma Consumatorului prin e-mail primirea declarației de renunțare.
7.1.4. Renunțarea în scris trebuie considerată valabilă și în termen dacă Consumatorul trimite Furnizorului declarația respectivă în termen de 14 zile calendaristice sau chiar în cea de a 14-a zi.
7.1.5. În cazul semnalării prin intermediul poștei va fi luată în considerare data predării corespondenței la poștă, iar în situația notificării prin intermediul e-mailului sau fax-ului va fi luată în considerare data trimiterii pentru calcularea termenului limită. Consumatorul va trimite prin poștă corespondență recomandată, astfel încât să poată fi dovedită data predării.
7.1.6. Consumatorul are obligația să trimită fără întârzieri nemotivate produsul comandat la adresa Furnizorului (vezi punctul 7.1.8) în cazul renunțării, cel mai târziu în 14 zile de la data anunțării intenției de renunțare. Se consideră că termenul este respectat dacă Consumatorul trimite produsul înainte de expirarea termenului de 14 zile (îl expediază prin poștă sau îl predă unui curier comandat de către acesta).
7.1.7. Cheltuielile aferente retrimiterii produsului către Furnizor sunt suportate de către Client. Furnizorul nu are posibilitatea preluării coletelor retrimise cu plată la primire. Consumatorul nu trebuie să suporte nici un fel de alte cheltuieli în afară de cele legate de retrimiterea produsului. Dreptul de renunțare poate fi exercitat, în cazul produselor achiziționate cu transport la domiciliu și în magazinele de specialitate ale Furnizorului. La cererea Consumatorului, Furnizorul se ocupă de procedurile de transport, solicitările în acest sens fiind primite la serviciul clienți.
7.1.8. Punct de preluare si service: Gastrotech Srl, Mures, Tirgu Mures, Str. 8Martie nr. 34.
7.1.9. Pentru comenzile plătite cu cardul, suma va fi returnată pe același card utilizat la tranzacționare, în decurs de 3-14 zile de la acceptarea returului. Pentru comenzile plătite prin ramburs, suma va fi returnată în contul Consumatorului, în decurs de 3-14 zile de la acceptarea returului. Suma returnată în urma returului va fi egală cu suma plătită de către Consumator pentru produsele returnate. În cazul în care produsele au fost cumpărate în grup și Consumatorul a beneficiat de un discount pentru grupul de produse, Furnizorul are dreptul să scadă din valoarea produsului returnat valoarea proporțională a discountului oferit la cumpărare. Dacă transportul returului este organizat de Furnizor, costul de transport va fi scăzut din suma returnată.
8.1. GARANȚIA OBLIGATORIE
8.1.1. Furnizorul are obligația să asigure garanție pentru produsele sale conform legii in vigoare, ceea ce înseamnă că este scutit de această obligativitate doar dacă dovedește că avariile au survenit ca urmare a utilizării necorespunzătoare a produsului.
8.1.2. Perioada de garanție începe din momentul predării produsului Clientului sau punerii acestuia în funcțiune.
8.1.3. În cazul bunurilor de consum de folosință îndelungată este obligatorie asigurarea unei perioade de garanție de 1 an.
8.1.4. În cazul garanției, Consumatorului i se cuvin aceleași drepturi ca cele specificate la punctul 9.1.
8.1.5. Furnizorul este scutit de obligația privind garanția doar dacă dovedește că eroarea a fost cauzată după îndeplinire.
8.1.6. În cursul rezolvării reclamației depuse de către Client, Furnizorul are dreptul la urmatoarele soluții: repararea produsului în mod gratuit, schimbarea produsului cu unul identic sau returnarea baniilor după recepționarea produsului defect.
8.1.7. Termenul de reparare a unui produs aflat în garanţie este de maximum 30 zile calendaristice. Termenul începe în momentul în care produsul este recepţionat de către furnizor. Termenul de garanție se prelungește automat cu perioda reparării.
8.1.8. Cheltuielile legate de transportul produsului defect până la punctul de lucru al furnizorului îi revine Clientului.
8.2. GARANȚIA VOLUNTARĂ
8.2.1. Furnizorul asigură garanție pentru o perioadă specificată în informațiile despre produse, pentru cele comercializate pe pagina web, care poate fi mai lungă și decât cea prevăzută de lege. Furnizorul transmite informațiile privind perioada de garanție pentru anumite produse cel mai târziu în momentul preluării acestora de către Client, aflându-se între datele specificate pe bonul de garanție.
9.1. Datele de pe pagina web au fost afișate cu bună credință și au doar scop informative, Furnizorul neasumându-și responsabilitatea pentru acuratețea sau caracterul complet al acestora.
9.2. Clientul poate folosi pagina web exclusiv pe propria răspundere și acceptă faptul că Furnizorul nu își asumă responsabilitatea pentru prejudiciile materiale sau ne-materiale care pot să apară în timpul utilizării, cauzate din neglijență gravă sau de infracțiuni.
9.3. Furnizorul exclude orice responsabilitate legată de comportamentul utilizatorilor paginii web. Clientul este singurul responsabil pentru propriul comportament, iar Furnizorul colaborează în totalitate cu autoritățile în vederea depistării ilegalităților.
9.4. Paginile serviciului conțin link-uri care fac legătura cu paginile altor furnizori. Furnizorul nu își asumă responsabilitatea pentru practicile privind protecția datelor și alte activități ale acestor furnizori.
9.5. Furnizorul are dreptul dar nu și obligația de a controla conținuturile făcute eventual publice de Clienți pe parcursul folosirii paginii web, iar în ceea ce privește aceste conținuturi Furnizorul are dreptul, dar nu și obligația de a căuta indicii privind desfășurarea unor activități ilegale.
9.6. Având în vedere caracterul global al Internetului, Clientul acceptă că va respecta și reglementările naționale de specialitate pe parcursul utilizării paginii web. Responsabilitatea aparține Clientului în cazul desfășurării oricărei activități legate de utilizarea paginii web care nu este premisă de legislația statului său.
9.7. Clientul are obligația să semnaleze de îndată Furnizorului depistarea unor conținuturi reprobabile pe pagina web. În cazul în care Furnizorul stabilește în cadrul unor proceduri derulate cu bună credință că notificarea este justificată, are dreptul să șteargă fără întârziere sau să modifice informația respectivă.
10.1. Pagina web se află sub protecția reglementărilor privind drepturile de autor. Furnizorul este titularul drepturilor de autor sau utilizatorul îndreptăţit al tuturor conţinuturilor publicate pe parcursul exercitării serviciilor accesibile pe Pagina web sau prin intermediul Paginii web: orice drept de autor sau alte creaţii intelectuale (inclusiv, printre altele, toate elementele grafice şi alte materiale, aspectul interfeţei web, editare, utilizarea de software şi alte soluţii, idei şi punerea în aplicare).
10.2. Salvarea fizică pe suporturi fizice sau de transport date ori printarea conținutului paginii WEB sau anumitor părți ale acesteia este permisă în scop personal ori în urma primirii acordului prelabil în scris din partea Furnizorului. Pentru utilizarea în alte scopuri decât cele personale – de ex. stocarea în baza de date, transmiterea, publicarea sau asigurarea posibilității de descărcare, introducerea în circuit comercial-este necesar exclusive acordul scris prelabil al Furnizorului.
10.3. În afară de drepturile specificate în actualul CCG, înregistrarea, utilizarea paginii web, respectiv niciuna dintre prevederile CCG nu oferă Clientului utilizarea sau valorificarea vreunei denumiri comerciale sau mărci înregistrate. În afară de afișările aferente utilizării corespunzătoare a paginii WEB și a copiilor realizate în scop personale, creațiile intelectuale nu pot fi utilizate sau valorificate în nici un caz fără acordul prealabil scris al Furnizorului.
11.1. Soluționarea reclamațiilor Clientul are posibilitatea să anunțe eventualele sale obiecții ca și consumator legate de produse sau activitatea Furnizorului, conform datelor de contact afisate mai jos:
Asistenţă clienţi (Serviciul de relaţii cu clienţii)
- Adresa: 540229 Mureș, Târgu-Mureș, Str.8Martie nr.34
- Programul de lucru al Serviciului de relaţii cu clienţii (personal): L-V: 10:00 – 16:00
- Telefon: +40 265 306 208
- Programul de lucru al Serviciului de relaţii cu clienţii apelat prin telefon: În zilele lucrătoare: între 10:00 – 16:00, sâmbătă şi duminică închis.
- Telefax: +40 265 306 209
- E-mail: shop(at)gastrotech.ro
- Termen maxim de răspuns la întrebările sosite prin fax/ e-mail: 2 zile lucrătoare
În baza reglementărilor în vigoare, reclamațiile verbale sunt verificate de îndată de Furnizor și le soluționează în situațiile în care caracterul reclamațiilor permite acest lucru. În cazul în care Clientul nu este de acord cu modul de gestionare a reclamației sau verificarea imediată a reclamației nu este posibilă, Furnizorul va întocmi un proces verbal pe care legat de reclamație și punctul său de vedere în chestiunea respectivă și îi va preda Clientului un exemplar, la fața locului, dacă reclamația este transmisă personal. În cazul reclamațiilor transmise telefonic, documentul va fi trimis Clientului cel mai târziu în termenul stabilit pentru reclamațiile în scris și se va proceda în continuare în conformitate cu reglementările stabilite pentru astfel de cazuri. Furnizorul are obligația să verifice reclamațiile în scris în termen de 30 de zile de la primirea acestora și să ofere un răspuns, respectiv să ia măsuri pentru ca răspunsul să ajungă la Client. În cazul respingerii unei reclamații, Furnizorul este obligat să își motiveze decizia în răspunsul trimis în acest sens. Furnizorul are obligația să păstreze timp de cinci ani procesul verbal privind reclamația și copia răspunsului oferit.
11.2. Alte posibilități de validare În situațiile în care eventualele litigii în materie de consum dintre Furnizor şi Client nu sunt soluționate pe parcursul negocierilor, Clientului îi stau la dispoziţie următoarele posibilităţi:
- Să depună o plângere la autorităţile de protecţie a consumatorilor competente de la locul său de reşedinţă. În urma evaluării plângerii autorităţile decid cu privire la aplicarea procedurii de protecţie a drepturilor consumatorului.
- Să apeleze la Curtea de arbitraj. În vederea soluţionării amiabile, în afara instanţei judecătoreşti, a litigiilor în materie de consum privind calitatea, siguranţa şi aplicarea regimului de răspundere a produselor, precum încheierea şi executarea contractului, Clientul poate să iniţieze o procedură la Curtea de arbitraj de pe lângă Camera de Comert si Industrie de la locul de reşedinţă.
- Proceduri judiciare. Clientul este îndreptăţit la valorificarea pretenţiilor provenite din litigiile în materie de consum, în cadrul unei proceduri civile.
12.1. Magazinul Online gastrotech.ro este un sistem informaţional având grad adecvat de securitate, utilizarea lui nu reprezintă risc, însă vă recomandăm să luaţi următoarele măsuri de precauţie: folosiţi software actualizat de virus şi de spyware, instalaţi actualizări de sistem de operare de securitate. Achiziţiile efectuate pe Pagina web presupun cunoaşterea de către Client a limitelor tehnice şi tehnologice ale Internetului şi acceptarea erorilor care rezultă din tehnologie.
12.2. În magazinul online al Furnizorului sunt îndeplinite comenzi referitoare doar pentru cantităţi de uz casnic.
12.3. Furnizorul de servicii poate în orice moment să modifice unilateral CCG. Furnizorul va informa utilizatorii prin intermediul e-mail-ului în legătură cu modificările înainte de intrarea acestora în vigoare. În momentul intrării în vigoare a modificărilor, utilizatorii înregistraţi trebuie să le accepte pe acestea în mod explicit pentru a putea utiliza pagina web.
Considerăm asigurarea dreptului la protecția datelor cu caracter personal ca un angajament fundamental, prin urmare vom dedica toate resursele și eforturile necesare pentru a prelucra datele dumneavoastră în deplină concordanță cu Regulamentul (UE) 2016/679 (GDPR), precum și cu orice altă legislație aplicabilă pe teritoriul Romaniei. Întrucât unul dintre principiile esențiale ale acestui cadrul legal îl reprezintă transparența, am pregătit aceast document prin care dorim să vă informăm despre modul în care colectăm, utilizăm, transferăm și protejăm datele dvs cu caracter personal atunci când interacționați cu noi în legătură cu produsele și serviciile noastre, inclusiv prin site-ul nostru web sau prin aplicațiile disponibile pe telefonul mobil.
Ne rezervăm dreptul de a actualiza și modifica periodic această Politică de Confidențialitate, pentru a reflecta orice modificări ale modului în care prelucrăm datele dumneavoastră cu caracter personal sau orice modificări ale cerințelor legale. În cazul oricărei astfel de modificări, vom afișa pe website-ul nostru versiunea modificată a Politicii de Confidențialitate, motiv pentru care va rugam sa verificati periodic continutul acestei Politici de Confidentialitate.
Cine suntem și cum ne puteți contacta
GASTROTECH.RO este denumirea comercială al GASTROTECH SRL., persoană juridică de naționalitate română, având sediul social în Targu Mures, str.Bodor Peter nr.24/4, cu număr de ordine în Registrul Comerțului J26/970/2002 , cod unic de înregistrare fiscală RO15020650 (în continuare “GASTROTECH.RO” sau “noi“). În sensul legislației cu privire la protecția datelor, suntem operator atunci când prelucrăm datele dvs cu caracter personal.
Întrucât suntem întotdeauna deschiși să aflăm opiniile dumneavoastră, precum și să vă furnizăm orice informații suplimentare de care ați putea avea nevoie cu privire la prelucrarea datelor dvs, vă încurajăm să contactați Responsabilul nostru cu protecția datelor la adresa de e-mail gdpr@gastrotech.ro sau prin poștă sau curier la adresa 540229 Targu Mures, str.8 Martie nr.34 – cu mentiunea: în atenția Responsabilului GDPR.
Ce date cu caracter personal prelucrăm
În general, colectăm datele dvs. cu caracter personal direct de la dumneavoastră, astfel încât aveți controlul asupra tipului de informație pe care ne-o oferiți. Cu titlul de exemplu, primim informații de la dvs. astfel:
Când vă creați un cont, ne transmiteți: adresa de e-mail, numele și prenumele;
În cadrul paginii dvs. personale (Contul meu) aveți posibilitatea să adăugați informații suplimentare, precum: genul, nickname, număr telefon mobil, număr telefon fix, data nașterii, nivelul educației, adrese de livrare, adresa alternativa de e-mail, datele cardului bancar etc.;
Când plasați o comandă, ne furnizați informații precum: produsul dorit, numele și prenumele, adresa de livrare, detalii de facturare, metoda de plată, număr de telefon, datele cardului bancar etc.
Vă oferim și posibilitatea de a vă înregistra prin contul dvs Facebook sau Google. Dacă optați pentru una dintre aceste variante, veți fi direcționați către o pagină administrată de Facebook Inc / Google LLC, unde aceștia vă vor informa cu privire la transferul datelor dvs. către Gastrotech. Puteți consulta politicile de confidențialitate Facebook, respectiv Google, folosind următoarele link-uri:
https://www.facebook.com/about/privacy
https://policies.google.com/privacy
Putem, de asemenea, să colectăm și să prelucrăm ulterior anumite informații cu privire la comportamentul dvs în timpul vizitării site-ului nostru web sau a folosirii aplicației smartphone, pentru a vă personaliza experiența online și a vă pune la dispoziție oferte adaptate profilului dvs. Vă invităm să aflați mai multe detalii în acest sens prin consultarea secțiunii privitoare la scopurile prelucrării de mai jos.
Pe site-ul nostru web și în aplicația smartphone putem stoca și colecta informații in cookie-uri și tehnologii similare, conform Politicii de cookie-uri.
Nu colectăm și nu prelucrăm în alt mod date sensibile, incluse de Regulamentul general privind protecția datelor în categorii speciale de date cu caracter personal. De asemenea, nu dorim să colectăm sau să prelucrăm date ale minorilor care nu au împlinit varsta de 16 ani.
Care sunt scopurile și temeiurile prelucrării
Vom utiliza datele dvs. cu caracter personal în următoarele scopuri:
- Pentru prestarea serviciilor noastre în beneficiul dvs.
Acest scop general poate include următoarele:
a) Crearea și administrarea contului;
b) Prelucrarea comenzilor, inclusiv preluarea, validarea, expedierea și facturarea acestora;
c) Solutionarea anulărilor sau a problemelor de orice natură referitoare la o comandă, la bunurile sau serviciile achiziționate;
d) Returnarea produselor conform prevederilor legale;
e) Rambursarea contravalorii produselor conform prevederilor legale;
f) Asigurarea serviciilor de suport, inclusiv oferirea de răspunsuri la întrebările dvs cu privire la comenzile dvs sau la bunurile și serviciile noastre sau ale partenerilor noștri.
Prelucrarea datelor dvs. pentru aceste scopuri este în cele mai multe cazuri necesară pentru încheierea și executarea unui contract între compania noastră și dvs. De asemenea, anumite prelucrări subsumate acestor scopuri sunt impuse de legislația aplicabilă, inclusiv legislația fiscală și contabilă.
- Pentru îmbunătățirea serviciilor noastre
Ne dorim în permanență să vă oferim cea mai bună experiență de cumpărare online. Pentru aceasta, putem colecta și utiliza anumite informații în mod anonim în legătură cu comportamentul dvs. de Cumpărăror, vă putem invita să completați chestionare de satisfacție subsecvent finalizării unei comenzi sau putem desfășura, direct sau cu ajutorul unor parteneri, studii și cercetări de piață.
Ne întemeiem aceste activități pe interesul nostru legitim de a desfășura activități comerciale, având întotdeauna grijă ca drepturile și libertățile dvs. fundamentale să nu fie afectate.
- Pentru marketing
Vrem să vă ținem la curent cu privire la cele mai bune oferte pentru produsele/serviciile care vă interesează. În acest sens, vă putem trimite orice tip de mesaj (cum ar fi: e-mail/SMS/telefonic/mobile push/webpush/etc.) continand informatii generale si tematice, informatii cu privire la produse similare sau complementare cu cele pe care le-ati achizitionat, informatii cu privire la oferte sau promotii, informatii referitoare la produse adaugate in sectiunea “Cont/Cosul meu” sau sectiunea “Cont/Favorite” sau ati aratat interes sa le achizitionati, precum si alte comunicari comerciale cum ar fi cercetari de piata si sondaje de opinie, și putem afișa recomandări personalizate pe site-ul web și în aplicația smartphone. Pentru a vă pune la dispoziție informații de interes pentru dvs., putem folosi anumite date cu privire la comportamentul dvs. de cumpărător (de ex. produsele vizualizate / adăugate în wishlist / achiziționate) pentru a vă crea un profil. Ne asigurăm întotdeauna că aceste prelucrări se efectuează cu respectarea drepturilor și libertăților dvs. și că deciziile luate în baza acestora nu au efecte legale asupra dvs. și nu vă afectează similar într-o măsură semnificativă.
În cele mai multe cazuri, ne întemeiem comunicările de marketing pe consimțământul dvs. prealabil. Vă puteți răzgândi și retrage consimțământul în orice moment, prin:
– Accesarea link-ului de dezabonare afișat în cadrul mesajelor pe care le primiți de la noi; sau prin
– Contactarea noastră folosind detaliile de contact descrise mai sus.
În anumite situații, ne putem baza activitățile de marketing pe interesul nostru legitim de a ne promova și dezvolta activitatea comercială. În orice situație în care folosim informații cu privire la dvs. pentru un interes legitim al nostru, avem grijă și luăm toate măsurile necesare pentru ca drepturile și libertățile dvs. fundamentale să nu fie afectate. Cu toate acestea, ne puteți solicita oricând, prin mijloacele descrise mai sus, să oprim prelucrarea datelor dvs. cu caracter personal în scop de marketing, urmând să dăm curs cererii dvs.
- Pentru apărarea intereselor noastre legitime
Pot exista situații în care vom folosi sau transmite informații pentru a ne proteja drepturile și activitatea comercială. Acestea pot include:
– Măsuri de protecție a site-ului web și a utilizatorilor față de atacuri cibernetice:
– Măsuri de prevenire și detectare a tentativelor de fraudare, inclusiv transmiterea unor informații către autoritățile publice competente;
– Măsuri de gestionare a diverselor altor riscuri.
Temeiul general al acestor tipuri de prelucrări este interesul nostru legitim de a ne apăra activitatea comercială, fiind înțeles că ne asigurăm că toate măsurile pe care le luăm garantează un echilibru între interesele noastre și drepturile și libertățile dvs. fundamentale.
De asemenea, în anumite cazuri ne întemeiem prelucrarea pe dispoziții legale cum ar fi obligația de a asigura paza bunurilor și valorilor prevăzută de legislatia aplicabila in aceasta materie.
Cât timp păstrăm datele dvs. cu caracter personal
Ca regulă generală, vom stoca datele dvs. cu caracter personal cât timp aveți un cont la noi. Puteți să ne solicitați oricând ștergerea anumitor informații sau închiderea contului și vom da curs acestor solicitări, sub rezerva păstrării anumitor informații inclusiv ulterior închiderii contului, în situațiile în care legislația aplicabilă sau interesele noastre legitime o impun.
Cui transmitem datele dvs. cu caracter personal
După caz, putem transmite sau oferi acces la anumite date cu caracter personal ale dvs. următoarelor categorii de destinatari:
– furnizorilor de servicii de curierat;
– furnizorilor de servicii de plată/bancare
– furnizorilor de servicii de marketing / telemarketing;
– furnizorilor de servicii de cercetare de piață;
– societăților de asigurare;
– furnizorilor de servicii IT;
– altor societăți cu care putem dezvolta programe comune de ofertare pe piață a bunurilor si serviciilor noastre.
În cazul în care ne revine o obligație legală sau dacă este necesar pentru a ne apăra un interes legitim, putem de asemenea divulga anumite date cu caracter personal unor autorități publice.
Ne asigurăm că accesul la datele dvs. de către terții persoane juridice de drept privat se realizeaza în conformitate cu prevederile legale privind protecția datelor si confidențialitatea informațiilor, în baza unor contracte încheiate cu aceștia.
În ce țări transferăm datele dvs. cu caracter personal
În prezent, stocăm și prelucrăm datele dvs. cu caracter personal pe teritoriul UE.
Cu toate acestea, este posibil să transferăm anumite date ale dvs. cu caracter personal unor entități localizate în Uniunea Europeană sau în afara Uniunii, inclusiv în țări cărora Comisia Europeană nu le-a recunoscut un nivel adecvat de protecție a datelor cu caracter personal.
Vom lua întotdeauna măsuri pentru a ne asigura că orice transfer internațional de date cu caracter personal este gestionat cu atenție cu scopul de a vă proteja drepturile și interesele. Transferurile către furnizorii de servicii și alte părți terțe vor fi întotdeauna protejate prin angajamente contractuale și, după caz, prin alte garanții, cum ar fi clauzele contractuale standard emise de Comisia Europeană sau schemele de certificare, precum Scutul de confidențialitate pentru protecția datelor cu caracter personal transferate din interiorul UE către Statele Unite ale Americii.
Ne puteți contacta oricând, folosind detaliile de contact expuse mai sus, pentru a afla mai multe informații despre țările în care transferăm datele dvs., perecum și garanțiile pe care le-am pus în aplicare cu privire la aceste transferuri.
Cum protejăm securitatea datelor dvs. cu caracter personal
Ne angajăm să asigurăm securitatea datelor cu caracter personal prin implementarea unor măsuri tehnice și organizatorice adecvate, conform standardelor industriei.
Transmisia datelor dvs. cu caracter personal se face folosind algoritmi de criptare de ultimă generație si le stocam pe servere securizate, asigurând in acelasi timp redundanța datelor.
Orice informaţii privitoare la plăţi sunt criptate, folosind tehnologia HTTPS cu criptare TSL 1.2.
În ciuda măsurilor luate pentru a proteja datele dvs. cu caracter personal, vă atragem atenţia că transmiterea informaţiilor prin Internet, în general, sau prin intermediul altor reţele publice, nu este complet sigură, existând riscul ca datele să fie văzute şi utilizate de către terţe părţi neautorizate. Nu putem fi responsabili pentru astfel de vulnerabilități ale unor sisteme care nu sunt sub controlul nostru.
Ce drepturi aveți
Regulamentul general privind protecția datelor vă recunoaște o serie drepturi în legătură cu datele dvs. cu caracter personal. Puteți solicita accesul la datele dvs., corectarea oricăror greșeli din fișierele noastre și/sau vă puteți opune la prelucrarea datelor dvs. cu caracter personal. De asemenea, vă puteți exercita dreptul de a vă plânge autorității de supraveghere competente sau de a vă adresa justiției. După caz, puteți beneficia și de dreptul de a solicita ștergerea datelor dvs. cu caracter personal, dreptul la restricționarea prelucrării datelor dvs. și dreptul la portabilitatea datelor.
Mai multe informații despre fiecare dintre aceste drepturi pot fi obținute prin consultarea tabelului prezentat mai jos.
Pentru a vă putea exercita drepturile, ne puteți contacta folosind detaliile de contact expuse mai sus. Vă rugăm să rețineți următoarele aspecte dacă doriți să vă exercitați aceste drepturi:
Identitate. Luăm în serios confidențialitatea tuturor înregistrărilor care conțin date cu caracter personal. Din acest motiv, va rugam sa ne transmiteti cererile dvs. cu privire la astfel de înregistrări folosind adresa de e-mail aferenta contului deschis la noi. In caz contrar, ne rezervăm dreptul de a vă verifica identitatea prin solicitarea de informatii suplimentare care au ca scop confirmarea identitatii dvs.
Onorarii. Nu vom solicita o taxă pentru a vă exercita vreun drept în ceea ce privește datele dvs. cu caracter personal, cu excepția cazului în care solicitarea dvs. de acces la informații este nefondată, respectiv repetitivă sau excesivă, caz în care vom percepe o sumă rezonabilă în asemenea circumstanțe. Vă vom informa despre orice onorarii aplicate înainte de a vă soluționa cererea.
Durata de răspuns. Ne propunem să răspundem la orice solicitări valide în termen de maximum o lună, cu excepția cazului în care acest lucru este deosebit de complicat sau dacă ați făcut mai multe solicitări, caz în care urmează să răspundem în termen de maximum doua luni. Vă vom anunța dacă vom avea nevoie de mai mult de o lună. S-ar putea să vă întrebăm dacă puteți să ne spuneți exact ce doriți să primiți sau ce anume vă îngrijorează. Acest lucru ne va ajuta să acționăm mai repede si sa scurtam timpul de raspuns la solicitarea dvs.
Drepturile terțelor părți. Nu trebuie să respectăm o cerere în cazul în care ar afecta în mod negativ drepturile și libertățile altor persoane vizate.
Drepturi vizate. Puteți să ne cereți:
- să confirmăm dacă vă prelucrăm datele cu caracter personal;
- să vă punem la dispoziție o copie a acestor date;
- să vă oferim alte informații despre datele dvs. cu caracter personal, cum ar fi datele pe care le avem, la ce le folosim, cui i le divulgăm, dacă le transferăm în străinătate și cum le protejăm, cât timp le păstrăm, ce drepturi aveți, cum puteți face o plângere, de unde am obținut datele dvs., în măsura în care informațiile nu v-au fost deja furnizate prin această informare.
Rectificarea. Ne puteți cere să rectificăm sau să completăm datele dvs cu caracter personal inexacte sau incomplete.
Este posibil să încercăm să verificăm exactitatea datelor înainte de rectificarea acestora.
Ștergerea datelor. Ne puteți cere să vă ștergem datele cu caracter personal, dar numai în cazul în care:
- acestea nu mai sunt necesare pentru scopurile pentru care au fost colectate; sau
- v-ați retras consimțământul (în cazul în care prelucrarea datelor se baza pe consimțământ); sau
- dați curs unui drept legal de a vă opune; sau
- acestea au fost prelucrate ilegal; sau
- ne revine o obligație legală în acest sens.
Nu avem obligația de a ne conforma solicitării dvs. de ștergere a datelor dvs. cu caracter personal în cazul în care prelucrarea datelor dvs. cu caracter personal este necesară:
- pentru respectarea unei obligații legale; sau
- pentru constatarea, exercitarea sau apărarea unui drept în instanță.
Există anumite alte circumstanțe în care nu suntem obligați să respectăm solicitarea dvs. de ștergere a datelor, deși acestea două sunt cele mai probabile circumstanțe în care v-am putea refuza această solicitare
Sa aveti in vedere ca, inaintea exercitarii acestui drept, sa va descarcati din contul propriu si sa va salvati toate documentele aferente comenzilor efectuate de la noi, indiferent daca facturarea s-a efectuat catre dvs sau catre o alta persoana fizica sau juridica (cum ar fi: facturile, certificatele de garantie). In cazul in care nu efectuati acest demers inainte de a va exercita dreptul de stergere, veti pierde toate aceste documente iar societatea noastra va fi in imposibilitate de a vi le pune la dispozitie, dupa caz, deoarece procesul de stergere a datelor, respectiv a contului, cu toate datele si documentele aferente acestuia, este un proces ireversibil.
Restricționarea prelucrării datelor. Ne puteți cere să restricționăm prelucrarea datelor cu caracter personal, dar numai în cazul în care:
- acuratețea lor este contestată (a se vedea secțiunea de rectificare), pentru a ne permite să verificăm acuratețea acestora; sau
- prelucrarea este ilegală, dar nu doriți ca datele să fie șterse; sau
- acestea nu mai sunt necesare pentru scopurile pentru care au fost colectate, dar dvs aveți nevoie de ele pentru a constata, a exercita sau a apăra un drept în instanță; sau
- v-ați exercitat dreptul de a vă opune, iar verificarea dacă drepturile noastre prevalează este în desfășurare.
Putem continua să folosim datele dvs. cu caracter personal în urma unei solicitări de restricționare, în cazul în care:
- avem consimțământul dvs.; sau
- pentru a constata, exercita sau asigura apărarea unui drept în instanță; sau
- pentru a proteja drepturile noastre sau ale altei persoane fizice sau juridice.
Portabilitatea datelor. Ne puteți cere să vă furnizăm datele cu caracter personal într-un format structurat, utilizat în mod curent și care poate fi citit automat, sau puteți solicita ca acesta să fie „portat” direct către un alt operator de date, dar în fiecare caz numai dacă:
- prelucrarea se bazează pe consimțământul dvs. sau pe încheierea sau executarea unui contract cu dvs; și
- prelucrarea se face prin mijloace automate.
Opoziția. Vă puteți opune în orice moment, din motive legate de situația particulară în care vă aflați, prelucrării datelor dvs. cu caracter personal în temeiul interesului nostru legitim, în cazul în care considerați că drepturile și libertățile dvs. fundamentale prevalează față de acest interes.
De asemenea, vă puteți opune oricând prelucrării datelor dvs. în scop de marketing direct (inclusiv crearea de profiluri), fără a invoca vreun motiv, caz în care vom înceta în cel mai scurt timp posibil această prelucrare.
Luarea de decizii automate. Puteți cere să nu faceți obiectul unei decizii bazate exclusiv pe prelucrarea automată, dar numai atunci când decizia respectivă:
- produce efecte juridice cu privire la dvs.; sau
- vă afectează în alt mod similar și într-o măsură semnificativă.
Acest drept nu se aplică în cazul în care decizia la care s-a ajuns în urma luării automate a deciziilor:
- ne este necesară pentru a încheia sau a derula un contract cu dvs.;
- este autorizată prin lege și există garanții adecvate pentru drepturile și libertățile dvs.; sau
- se bazează pe consimțământul dvs. explicit.
Plângeri. Aveți dreptul să depuneți o plângere la autoritatea de supraveghere cu privire la prelucrarea datelor dvs. cu caracter personal. În România, datele de contact ale autorității de supraveghere pentru protecția datelor sunt următoarele:
Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal
B-dul G-ral. Gheorghe Magheru nr. 28-30, Sector 1, cod poștal 010336, București, Romania
Telefon: +40.318.059.211 sau +40.318.059.212;
E-mail:anspdcp@dataprotection.ro
Fără a vă afecta dreptul dvs de a contacta în orice moment autoritatea de supraveghere, vă rugăm să ne contactați în prealabil, și vă promitem că vom depune toate eforturile necesare pentru a rezolva orice problemă pe cale amiabilă.
- Reamintim faptul ca puteti contacta in orice moment responsabilul nostru cu protecția datelor prin transmiterea solicitarii dvs prin oricare dintre urmatoarele modalitati:
– prin e-mail la adresa: gdpr@gastrotech.ro sau
– prin poștă sau curier la adresa: 540229 Targu Mures, str.8 Martie nr.34 – cu mentiunea în atenția responsabilului GDPR.
2. POLITICA DE UTILIZARE COOKIE-URI ȘI TEHNOLOGII SIMILARE
Această politică se referă la cookie-urile și la tehnologiile similare folosite, după caz, în website-urile și aplicațiile operate de S.C. Gastrotech Srl. cu sediul social în Targu Mures, str.Bodor Peter nr.24/4 (denumită în continuare GASTROTECH.RO).
Cookie-urile sunt folosite pentru următoarele scopuri:
• de funcționare a site-ului,
• de analiză a comportamentului vizitatorilor site-ului,
• pentru publicitate.
Această politică se completează cu politica cu privire la protecția datelor personale în general pe care o puteți găsi pe site-ul nostru și cu Termenii și Condițiile site-ului pe care le puteți găsi tot pe site-ul nostru, pe care vă încurajăm să le citiți, acestea incluzând informații suplimentare utile, inclusiv cu privire la responsabilul nostru pentru protecția datelor personale, toate scopurile prelucrărilor de date de către noi, drepturile dumneavoastră, precum și excepțiile și limitele acestora etc.
Protecția corespunzătoare a datelor cu caracter personal este un obiectiv important pentru noi. Dorința noastră este să fim cât mai clari și transparenți cu privire la abordarea GASTROTECH în materie. Pentru orice întrebare, vă rugăm să ne contactați la gdpr@gastrotech.ro
2. Ce sunt cookie-urile?
Cookie-ul este un fișier de mică dimensiune, format din litere și numere, care va fi stocat pe computerul, terminalul mobil sau alte echipamente ale unui utilizator de pe care se accesează internetul. Cookie-ul este instalat prin solicitarea emisă de către terminalul utilizatorului către serverul nostru sau către un server al unei terțe părți.
3. La ce sunt folosite cookie-urile?
Aceste fișiere fac posibilă în principal recunoașterea terminalului utilizatorului și prezentarea conținutului într-un mod relevant, adaptat preferințelor utilizatorului.
Cookie-urile asigură utilizatorilor o experiență plăcută de navigare și susțin eforturile noastre pentru a oferi servicii mai adaptate utilizatorilor, ex: – preferințele în materie de confidențialitate online, coșul de cumpărături sau publicitate relevantă. De asemenea, sunt utilizate în pregătirea unor statistici anonime agregate care ne ajută să înțelegem cum un utilizator beneficiază de paginile noastre de internet, permițându-ne îmbunătățirea structurii și conținutului lor, fără a permite identificarea personală a utilizatorului.
4. Ce cookie-uri folosim?
Folosim două tipuri de cookie-uri: per sesiune și fixe. Cookie-urile per sesiune sunt fișiere temporare ce rămân în terminalul utilizatorului până la terminarea sesiunii sau închiderea aplicației. Cookie-urile fixe rămân pe terminalul utilizatorului pe o perioadă determinată de parametrii cookie-ului sau până sunt șterse manual de utilizator.
5. Cum sunt folosite cookie-urile de către acest site?
O vizită pe acest site poate plasa următoarele tipuri de cookie-uri:
• cookie-uri strict necesare pentru funcționarea site-ului
• cookie-uri de analiză
• cookie-uri pentru publicitate
Cookie-urile și/sau tehnologiile similare strict necesare sunt esențiale pentru buna funcționare a site-ului, fiind setate pe dispozitivul dumneavoastră la accesarea site-ului sau în urma acțiunilor efectuate în site, după caz. Puteți seta browser-ul dumneavoastră pentru a bloca cookie-urile, însă în acest caz anumite secțiuni ale site-ului nu vor funcționa corect.
6. Conțin cookie-urile sau tehnologiile similare date personale?
Cookie-urile sau tehnologiile similare în sine nu solicită informații cu caracter personal pentru a putea fi utilizate și, în multe cazuri, nici nu identifică personal utilizatorii de internet. Există însă situații când datele personale pot fi colectate prin utilizarea cookie-urilor pentru a facilita anumite funcționalități pentru utilizator sau pentru a oferi utilizatorului o experiență mai adaptată preferințelor sale. Astfel de date sunt criptate într-un mod care face imposibil accesul persoanelor neautorizate la ele.
7. Blocare cookie-uri
În cazul în care doriți sa blocați cookie-urile, unele funcționalități ale site‑ului vor fi oprite, iar acest lucru poate genera anumite disfuncționalități sau erori în folosirea site-ului nostru. De exemplu, blocarea cookie-urilor vă poate împiedica să:
• cumpărați online
• vă autentificați în contul dumneavoastră
În cazul în care ești de acord cu aceste limitări și dorești să blochezi cookie-urile, urmează instrucțiunile de mai jos:
Cele mai multe browsere sunt setate implicit să accepte cookie-uri, dar aveți posibilitatea să modificați setările pentru a bloca unele sau toate cookie-urile.
8. Administrarea preferințelor cu privire la plasarea de cookie-uri
În general, o aplicație folosită pentru accesarea paginilor web permite salvarea cookie-urilor și/sau a tehnologiilor similare pe terminal în mod implicit. Aceste setări pot fi schimbate în așa fel încât administrarea automată a cookie-urilor să fie blocată de browser-ul web sau utilizatorul să fie informat de fiecare dată când cookie-uri sunt trimise către terminalul său.
Informații detaliate despre posibilitățile și modurile de administrare a cookie-urilor pot fi găsite în zona de setări a aplicației (browser-ului web). Limitarea folosirii cookie-urilor poate afecta anumite funcționalități ale website-ului.
9. De ce sunt cookie-urile și/sau tehnologiile similare importante pentru Internet?
Cookie-urile și/sau tehnologiile similare reprezintă un punct central al funcționării eficiente a Internetului, ajutând la generarea unei experiențe de navigare prietenoase și adaptate preferințelor și intereselor fiecărui utilizator. Refuzarea sau dezactivarea cookie-urilor poate face unele site-uri sau părți ale site-urilor imposibil de folosit.
Dezactivarea cookie-urilor nu înseamnă că nu veți mai primi, cu respectarea legislației, publicitate online – ci doar că aceasta nu va mai putea ține cont de preferințele și interesele dvs., evidențiate prin comportamentul de navigare.
Exemple de întrebuințări importante ale cookie-urilor (care nu necesită autentificarea unui utilizator prin intermediul unui cont):
• Conținut și servicii adaptate preferințelor utilizatorului – categorii de produse și servicii.
• Oferte adaptate intereselor utilizatorilor
• Reținerea parolelor
• Reținerea filtrelor de protecție a copiilor privind conținutul pe Internet (opțiuni family mode, funcții de safe search).
• Limitarea frecvenței de difuzare a reclamelor – limitarea numărului de afișări a unei reclame pentru un anumit utilizator pe un site.
• Furnizarea de publicitate relevantă pentru utilizator.
• Măsurarea, optimizarea și adaptarea caracteristicilor de analiză – cum ar fi confirmarea unui anumit nivel de trafic pe un website, ce tip de conținut este vizualizat și modul cum un utilizator ajunge pe un website (ex: prin motoare de căutare, direct, din alte website-uri etc.). Website-urile derulează aceste analize privitoare la utilizarea lor pentru a-și îmbunătăți serviciile în beneficiul utilizatorilor.
10. Securitate și aspecte legate de confidențialitate
În general browserele au integrate setări de confidențialitate care furnizează diferite niveluri de acceptare a cookie-urilor, perioada de valabilitate și ștergere automată după ce utilizatorul a vizitat un anumit site.
Alte aspecte de securitate legate de cookie-uri:
• Particularizarea setărilor browserului în ceea ce privește cookie-urile pentru a reflecta un nivel confortabil pentru dumneavoastră al securității utilizării cookie-urilor.
• Dacă sunteți singura persoană care utilizează computerul, puteți seta, dacă doriți, termene lungi de expirare pentru stocarea istoricului de navigare și a datelor personale de acces.
• Dacă împărțiți accesul la calculator, puteți lua în considerare setarea browserului pentru a șterge datele individuale de navigare de fiecare dată când închideți browserul. Aceasta este o variantă de a accesa site-urile care plasează cookie-uri și de a șterge orice informație de vizitare la închiderea sesiunii de navigare.
11. Linkuri și informații suplimentare utile
Dacă doriți să aflați mai multe informații despre cookie-uri și la ce sunt utilizate, recomandăm următoarele linkuri:
Folosim serviciile următoarelor terțe părți în scopul oferirii de funcționalități, pentru analiză și pentru publicitate. Este posibil ca aceste terțe părți să seteze și să folosească cookie-uri și/sau tehnologii similare pe website-urile și în aplicațiile operate de noi, precum și pe website-uri și în aplicații altele decât cele operate de noi.
Pentru mai multe detalii, consultați politicile de protecție a datelor precum și ghidurile de administrare a preferințelor utilizatorilor și posibilitățile de dezactivare oferite de companiile care gestionează aceste servicii, după caz.
Google Analytics
Categorie: Analiză
Scop: Web analytics
Politici: https://www.google.com/analytics/terms/gb.html, https://support.google.com/analytics/answer/6004245
Google AdWords
Categorie: Publicitate
Scop: Remarketing
Politici: https://policies.google.com/privacy, https://policies.google.com/technologies/ads
Google Maps API
Categorie: Funcționalitate
Scop: Puncte și estimate de livrare în apropierea utilizatorului prin reverse geocoding
Politici: https://policies.google.com/privacy
Profitshare Remarketing
Categorie: Publicitate
Scop: Remarketing
Politici: https://profitshare.ro/en/privacy-policy
Hotjar
Categorie: Analiză
Scop: Web analytics
Politici: https://www.hotjar.com/legal/policies/privacy
RTB House
Categorie: Publicitate
Scop: Remarketing
Politici: https://www.rtbhouse.com/privacy/
Criteo
Categorie: Publicitate
Scop: Remarketing
Politici: https://www.criteo.com/privacy/
Google Doubleclick
Categorie: Publicitate
Scop: Publicitate vizuală (display advertising)
Politici: https://policies.google.com/technologies/ads
Categorie: Publicitate
Scop: Remarketing
Politici: https://www.facebook.com/privacy/explanation
Crazyegg
Categorie: Analiză
Scop: Web analytics
Politici: https://www.crazyegg.com/privacy
Gemius
Categorie: Publicitate
Scop: Conversion tracking
Politici: http://www.gemius.com/privacy-policy.html
Firebase
Categorie: Analiză
Scop: App Analytics
Politici: https://firebase.google.com/support/privacy/
Appsflyer
Categorie: Analiză
Scop: Install campaign tracking
Politici: https://www.appsflyer.com/product/gdpr