Tigai paella
Plăcerile oferite de o tigaie bună pentru paella depăşesc cumulul ingredientelor. Felul de mâncare unic spaniol preparat din orez şi carne sau fructe de mare şi legume dobândeşte gustul dulce floral şi uşor amărui din adaosul de şofran şi folosirea unei tigăi corespunzătoare. Tigăile pentru paella vă garantează prepararea unei paella savuroase şi memorabile asemenea celor servite de secole în căminele spaniole.
Prepararea unor feluri de mâncare internaţionale autentice cu tigăile pentru Paella
Prepararea de feluri de mâncare internaţionale devine mai accesibilă când dispuneţi de oale, tigăi de calitate superioară speciale pentru prepararea anumitor feluri de mâncare. Pizza se prepară cel mai bine pe piatră, iar paella în tigăi de paella.
Cum pot utiliza tigaia pentru Paella?
Tigăile pentru Paella sunt largi şi adânci, astfel orezul fierbe bine pe întreaga suprafaţă. Lichidul în aceast tigaie permite celorlaltor ingrediente să se frăgezeazcă fără a deveni apoase.
Scopul atunci când se prepară paella este de a obţine o crustă de orez crocantă sau caramelizată. Caracterul crocant vine le a verbul spaniol „a se perpeli”.
Stratul aproape ars reprezintă aspectul plăcut al bucătăriei spaniole şi latin americane. Unele culturi îl numesc pegao, raspa sau concón.
Secretul este de a fierbe mocnit orezul la temperatură redusă, după case se înteţeşte focul în ultimul minut şi se coboară din nou. Se foloseşte o lingură pentru a se servi orezul din tigaie.
Practicaţi tehnica până ce obţineţi o crustă crocantă aşa cum vă place. Este posibil să fie nevoie de câteva încercări pentru a gestiona nivelele şi durata, ceea ce este perfect normal.
Tigaia de paella este potrivită pentru aplicarea acestei tehnici, aşadar, nu vă faceţi grij că o stricaţi la temperaturi ridicate sau că o zgâriaţi cu lingura pentru a lua orezul.
Avantajul acestor tigăi este că se pot folosi nu doar pentru prepararea unei paella. Încercaţi să gătiţi cartofi crocanţi sau tofu sau carne. Preparaţi un amestec de alte cereale cu legume ca garnitură. Este o tigaie multifuncţională.
Completaţi-o cu ustensile de gătit din materiale adecvate. Siliconul este cel mai potrivit pentru temperatura ridicată, în timp ce lingurile de lemn protejează finisajul tigăii.
Îngrijirea tigăilor pentru paella
Printr-o îngrijire corectă, tigăile vor dura ani. Mentenanţa este cea mai bună modalitate de a începe. Curăţaţi tigaia, după care frecaţi-o cu ulei şi încălziţi-o uşor pe foc.
Pentru curăţare, folosiţi un agent de curăţare neabraziv şi răzuiţi uşor fără a zgâria finisajele.
După curăţare, uscaţi tigaia bine şi depozitaţi-o evitând să se atingă de alte oale sau tigăi.
Asiguraţi-vă că alegeţi tigaia potrivită pentru ochiul aragazului propriu. O tigaie din fontă este adecvată pentru toate tipurile de arzătoare.